Pandemi Döneminde Okulumuzda Uyulması Gereken Kurallar

23.10.2020 119

Pandemi Döneminde Okulumuzda Uyulması Gereken Kurallar

 1-      Öğrencilerin okula bırakılması ve okuldan alınması sırasında personel ve veliler maske takmalıdır.

 

 2-      Mümkünse öğrenciyi her gün aynı velinin bırakması ve alması sağlanmalıdır. Mümkünse büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar öğrencileri bırakıp almamalıdır.

 

 3-      Okula giriş/çıkış saatlerinde öğrenciler veliler tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılacaktır. Velilerin okul bahçesine bu süreçte girmeleri yasaktır.

 

 4-      Okulumuza salgın döneminde acil durumların dışında ziyaretçi kabul edilmeyecektir.

 

 5-      Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtileri olan / gelişen, COVID-19 tanısı alan veya temaslısı olan öğretmen, öğrenci ya da çalışanlar tıbbi maske takılarak, COVID-19 yönünden değerlendirilmek üzere sağlık kurumuna yönlendirilecektir.

 

6-      Okulda iken hastalık belirtileri başlayan öğrencilerin en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilmeli ve hasta öğrenci ayrı bir yerde izole edilecektir. Hasta öğrencilerin yakın temaslısı öğrenci ve personel evlerine gönderilecektir. İl/ilçe sağlık müdürlüğüne bildirilecektir.

 

7-    Sınıflarda aynı öğrenci aynı yerde ve çapraz oturacaktır. Öğrencilerin oturma düzenleri değiştirilmeyecektir.

 

8-    Kitap, kalem vb. eğitim malzemeleri kişiye özel olmalı, öğrenciler arası malzeme alışverişi yapılamayacaktır.

 

9-      Öğrenciler aynı sınıflarda ders görmeli, sınıf değişikliği yapılmayacaktır.

 

10-  COVID-19 vakası olması durumunda o sınıf boşaltılacak,  24 saat süreyle havalandırılıp ve boş tutulması sağlanacaktır. Bunun sonrasında temizliği yapılacaktır.

 

11-  Öğrencilerde hastalık belirtileri başlarsa okula gönderilmeyecek ve okul idaresi ve öğretmen hemen bilgilendirilecektir.

 

12-  Okul mescidi misafirler tarafından kullanılamayacaktır. Diğer kişiler tarafından Kişisel seccade ve tesbih kullanılacaktır.

 

13-  Öğrenciler mümkün Olduğunca evde beslenmelerini yapacaklardır.

 

14- Her veli, öğretmen tarafından öğrencilere dağıtılan BİLGİLENDİRME FORMU VE TAAHHÜTNAME formunu doldurarak sınıf öğretmenine  teslim ettikten sonra çocuğunun okula devamını sağlayacaktır.

 

15- Öğrenciler en fazla giriş saatinden 5 dakika önce bırakılacaktır. (Giriş Saati Sabah   09:00 dır.)

 

16- Okul periyodik olarak temizlenip dezenfekte edilecektir.

 

17- Okulda maskesiz dolaşılmayacak. Mümkünse öğrenciler yedek maske bulunduracaklar. Maskesi olmayanlar için okul yönetimi maske tedarik edecektir.